Thursday, April 28, 2011

Shopping Guide!

Shopping: το αγαπημένο σπορ των γυναικών!
Shopping therapy:  ο καλύτερος τρόπος του γυναικείου φύλου για να ξεφύγει απ' τις ανησυχίες και τα προβλήματα!

Καθώς λοιπόν εξασκώ με λατρεία αυτό το "σπορ" (όπως και η πλειονότητα των γυναικών), αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας κάποια tips που ακολουθώ πιστά:

1) Πριν βγείτε για ψώνια είναι σημαντικό να έχετε ενημερωθεί για τις νέες κολεξιόν και τάσεις που επικρατούν (π.χ. καρό, ριγέ κτλ), έτσι ώστε να έχετε στο μυαλό σας προς τα που να κινηθείτε. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους, όπως ξεφυλλίζοντας ένα περιοδικό μόδας ή σερφάροντας σε fashion blogs και sites. Έμπνευση θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει η επιλογή των ρούχων του fashion icon σας. Όμως προσοχή! Το θέμα δεν είναι να αντιγράψετε το στιλ, αλλά να προσαρμόσετε στο δικό σας πινελιές που σας αρέσουν!

2) Προτεραιότητες! Αν είσαστε αθεράπευτα shopaholics είναι πολύ πιθανόν να αγοράσετε ρούχα που δεν χρειάζεστε. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ξεμείνετε από χρήματα και να μην έχετε αγοράσει και αυτό που χρειαζόσασταν απ' την αρχή.  Γι' αυτό και πριν την εξόρμησή σας στην αγορά, φτιάξτε μια λίστα (αν όχι σε χαρτί, τουλάχιστον στο μυαλό σας) με τα ρούχα/αξεσουάρ που οπωσδήποτε θέλετε να αγοράσετε προς αποφυγή άσκοπων αγορών.

3) Μην αγοράζετε το πρώτο ρούχο/αξεσουάρ που θα δείτε μπροστά σας. Σε αυτή την περίπτωση το πιο πιθανό θα είναι να το βρείτε και σε άλλο μαγαζί σε καλύτερο σχέδιο ή καλύτερη τιμή. Η χρυσή συμβουλή είναι να κάνετε πάντα μια μικρή (ή μεγάλη) έρευνας αγοράς πριν καταλήξετε από που θα αγοράσετε τι. Συγκρίνετε τιμές, ποιότητα, σχέδια και φυσικά αγοράστε το καλύτερο και πιο κατάλληλο για εσάς.

4) Δοκιμαστήριο!!! Χμμμμ... hate it or love it? Όποια και αν είναι η απάντησή σας, η αλήθεια είναι πως ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάζετε τα ρούχα που θέλετε να αγοράσετε. Αναμφισβήτητα θα έχει συμβεί και σε εσάς να λατρέψετε ένα ρούχο και στο δοκιμαστήριο να ανακαλύψετε (με μεγάλη σας απογοήτευση) πως δεν ήταν όπως το φανταζόσασταν. Ακόμη και το αντίθετο... δηλαδή ενώ δεν τρελαθήκατε απ' την αρχή με κάποιο ρούχο, όταν το δοκιμάσατε πάνω σας ήταν φοβερό! Γι' αυτό το λόγο το να δοκιμάζουμε ρούχα αποδεικνύεται σωτήρια πράξη για την τσέπη αλλά και για το στιλ μας. 

5) Περιγραφή σκηνής: εκεί που ανέμελα και ίσως βιαστικά ψάχνετε στις κρεμάστρες του μαγαζιού ένα σύνολο που θα κλέψει τις εντυπώσεις στην έξοδο του Σαββάτου... ΞΑΦΝΙΚΑ.... τα μάτια σας γυαλίζουν και καθώς σχηματίζεται ένα χαμόγελο θαυμασμού και ικανοποίησης, περνάνε απ' το μυαλό σας μελλοντικές εικόνες με πρωταγωνίστρια εσάς και το τέλειο φόρεμα που μόλις ανακαλύψατε... Εγγυημένα έχει συμβεί σε όλες μας είτε με ένα φόρεμα είτε με ένα ζευγάρι παπούτσια.. και ονομάζεται love at first sight! Το μόνο σίγουρο είναι πως αν δούμε με τέτοια λαχτάρα (και θαυμασμό προς τον σχεδιαστή του) ρούχο, τότε όσο και αν κοστίζει θα το αγοράσουμε άργα ή γρήγορα, καθώς το έχουμε βάλει στο μάτι και το έχουμε φανταστεί ήδη μέσα στην ντουλάπα μας. Από προσωπική εμπειρία, όταν ενθουσιάζομαι τόσο πολύ με κάποιο ρούχο ή αξεσουάρ καταλήγει να γίνει και διαχρονικό κομμάτι στην ντουλάπα μου.. δηλαδή όσος καιρός και αν περάσει δεν πέφτει απ' την μόδα!! Οπότε μην το φοβηθείτε... αν σας αρέσει κάτι τόσο απελπισμένα .. καλό θα είναι να το αποκτήσετε εκείνη την στιγμή κιόλας (ξέρετε τον άγραφο κανόνα: δεν το πήρες εκείνη την ώρα; ΔΕΝ θα είναι εκεί όταν ξαναγυρίσεις)!

6) Μην είσαστε προκατειλημμένες! Για παράδειγμα: μην αποκλείετε ένα μαγαζί απ' την εξωτερική του εικόνα. Έχουμε συνηθίσει τα μεγάλα καταστήματα και τα εμπορικά κέντρα και οτιδήποτε άλλο, μικρό ή φθηνό μας μοιάζει παρακμιακό! Όμως, η αλήθεια είναι πως αν μπείτε εκεί και ψάξετε μπορεί και να βρείτε κομμάτια μοναδικά, vintage, χειροποίητα κτλ, δηλαδή μικρούς θησαυρούς που όμοιους δεν θα έχει άλλη. Εδώ ταιριάζει και η έρευνα αγοράς που έγραψα παραπάνω ;)

7) Shopping χωρίς την κολλητή απλά... δεν γίνεται! Η καλύτερή μας φίλη, πέρα απ' το γεγονός ότι κάνει την διαδικασία ακόμα πιο ευχάριστη και διασκεδαστική, είναι η προσωπική μας στιλίστρια, σύμβουλος και γενικά το δεξί μας χέρι.. γι΄ αυτό και είναι απαραίτητη και επιβάλλεται η συντροφιά της! Συνδυάστε τα ψώνια σας με ένα διάλειμμα για έναν καφέ μαζί της, έτσι ώστε να ανακτήσετε δυνάμεις για την συνέχεια... ;)

Ελπίζω οι συμβουλές και τα tips που σας έδωσα να σας βοηθήσουν όσο και μένα!!
Το βιβλίο που ταιριάζει σε αυτό το post και είναι ένα από τα αγαπημένα μου είναι το: 

Confessions of a shopaholic (Ψωνίζω άρα υπάρχω)

Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα...

No comments:

Post a Comment